Kisarculat tervezés

Weboldalkészítés

Egy profi üzletlogó több információt szolgáltat vállakozásodról, mint sejtenéd. Vevőidben sokszor ez alapján alakul ki az első benyomás. Ha így van, akkor nagyon nem mindegy, hogy ez milyen lesz. Mindig magunkból célaszerű kiindulni. Neked melyik üzlet sugall profibb kiszolgálást, hozzáértést, megbízhatóságot bármilyen szolgáltatás vagy termékértékesítést esetén, amelyik egy microsoft wörddel készült logóval reklámoz a helyei szórólapban, vagy amelyik egy stílusos és találó frappáns logóval teszi ugyanezt? Neked melyik.....?

Mi nevezünk logónak? Mi az amitől jó egy logó? A logó szövegek, fotók , rajzok komplexe és akkor jó, ha első pillantásra elárulja, hogy mivel foglalkozol.Célja, hogy használata esetén egyfajta bevésődés alakuljon ki célközönségedben.

Milyen legyen egy logó, milyen hibákat célszerű elkerülni
Amikor megbízást adsz egy saját logóra, van pár jótanács, amelyet már elején érdemes átgondolni, kizárni pár hibalehetőséget

Olvashatóság: Talán legfontosabb, éppen ezért a nagyon kalligrafikus és nagyon "hajszálvékony" betűtípusokat általában célszerű kerülni, annak ellenére, hogy ezek a fontok (betűtípusok) nyilván tetszetősek.

Színek: Ha csak nem vagy multinacionális cég, a logód színe nagyobb jelentőséggel bírhat, mint gondolnád, mivel nyomtatásban minden számít. Mármint költségileg. Anélkül, hogy részletesen belemenénk a színnyomtatás rejtelmeibe, azt érdemes szem előtt tartanod, hogy minél több színből áll a logód, annál biztosabb, hogy a logód nyomtatásban költségesebb lesz. A színmódok közül javasolt rögtön CMYK-ban kérni a logót, mivel általában ez a nyomdák által használt és elfogadott szabvány.

Formátum : Raszter vagy vektor. A kettő között a különbség a nagyíthatóság. A raszteres képek pixelekből állnak ( képpontok) ezért nagyításkor úgymond elpixelesednek. Logóknál ezért az a praktikusabb, ha egyből vektorlogót készíttetünk.

A kevesebb néha több: Mint általában, a logónál is igaz. Ne akarjunk mindent megmutatni a logóban.

Nyomdai anyagok közül minimálisan szükséged lehet egy névjegykártyára, mely a Vargawebstúdiónál beletartozik a kisarculati tervezésbe.

Vargawebstudio - Weboldal készítés és online marketing Nagykőrös (+30km)